Toimintakertomus 2017

14.3.2018

Johtokuntaan kuuluivat: Mika Huotari (puheenjohtaja), Topi Ryynänen (varapuheenjohtaja), Jenni Kukkonen (sihteeri), Laura Pitkänen (taloudenhoitaja), Samu Niskanen (nuorisovastaava), Aki Heikkinen (tiedottaja), Kirsi Turunen ja Heli Tuovinen-Komu

 

Varajäsenet: Kari Kähkönen (eläkeläistenvastaava), Saimi Borgman, Mauri Kosonen, Pirjo Lappalainen ja Jyri Leskinen.

 

Johtokunnan jäsenet kokoontuivat joka kuukausi johtokunnankokoukseen pois lukien heinäkuu, joka vietettiin lomaillen. Johtokunnankokousten lisäksi pidettiin sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset, sekä kokoustettiin kesäpäivien tiimoilta. Näiden lisäksi eläkeläiset järjestivät liiton eläköityneille ja työttömille jäsenilleen joka kuukausi kahvit aluetoimistolla, pois lukien kesä-, heinä- ja elokuu.

 

Jäsenmäärä pysyi vuoden 2017 lähes muuttumattomana. Alkuvuoden 808 jäsentä kasvoi/väheni loppuvuoteen mennessä xxx jäseneen.

 

Tammikuu: Johtokunta aloitti uuden vuoden ensimmäisellä kokouksellaan tammikuun alussa. Eläkeläiset järjestivät eläkeläisten kahvit, sekä markkinakahvit aluetoimistolla. Uudet luottamusmiehet aloittivat luottamustehtäviensä opiskelun luottamusmiesten starttikurssilla Rauhalahdessa 28.1.

 

Helmikuu: Helmikuussa ammattiosasto järjesti alueen jäsenille koko perheen talvitapahtuman Kuopion Neulaniemessä, johon osallistui kaikkiaan viitisenkymmentä henkilöä. Sunnuntaiaamupäivän ohjelmassa oli muun muassa lasten hiihtokilpailut, pilkki, rekiajelua sekä makkaran paistoa ja mukavaa ulkoilua yhdessä.

 

Maaliskuu: Maaliskuussa järjestettiin liiton talvipäivät 10.–11.3 Tallinnan risteilyn muodossa. Kuopiosta osallistujia tapahtumaan oli parisenkymmentä. 18.–19.3 Itä-Suomen aluejärjestö järjesti puolestaan alueen jäsenille koulutus- ja virkistys viikonlopun Leppävirran Vesileppiksessä, jossa aamupäivä opiskeltiin ja iltapäivä vietettiin yhdessä Ice Cave – jäämaailmassa jääveistoksia ihastellen. Tapahtuma oli erittäin suosittu ja sinne osallistui kaikkiaan viitisenkymmentä henkeä.  Tämän lisäksi ammattiosasto muisti naisjäseniään elokuvalipulla naistenpäivän johdosta, sekä piti sääntömääräisen kevätkokouksen Osuuspankilla 15.3.

 

Huhtikuu: Huhtikuussa liiton nuoret jäsenet kävivät Tukholmassa hakemassa vauhtia Vapun juhlintaan perinteisellä nuorten risteilyllään 28.–30.4. Kaikkiaan risteilylle osallistui vain kuutisenkymmentä henkeä, mutta Kuopion alue oli perinteisesti hyvin edustettuna kahdenkymmen hengen porukallaan.

 

Toukokuu: Toukokuussa puolestaan eläkeläiset olivat reissussa ja he tekivät oman matkan keväiseen Tallinnaan. Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja mukana oli kaksikymmentä innokasta matkailijaa. Tämän lisäksi Jyväskylässä järjestettiin 19.–21.5. liiton edustajakokous.

 

Kesäkuu: Kesää kohti mentäessä ammattiosaston toiminta keskittyi lähes kokonaan Kuopiossa järjestettävien kesäpäivien suunnitteluun ja sen järjestelyihin. Johtokunta kokoontui kesäkuukausien aikana tavanomaista useammin kokoustamaan, jotta kaikki järjestelyt saataisiin hoidettua kunnialla maaliin.

 

Heinäkuu: Vietettiin lomaillen ja kesäpäiviä järjestellen.

 

Elokuu: Elokuun kohokohta ja johtokunnan, sekä talkooporukan taidonnäyte olivat Kuopiossa 26.–27.8. järjestetyt kesäpäivät. Päiville osallistui kaikkiaan noin 700 Selliläistä ja tapahtuma oli sääolosuhteista huolimatta kaikin puolin todella onnistunut. Aamupäivä vietettiin eri urheilulajien merkeissä Väinölänniemen urheilustadionilla ja Peikkometsässä kilpailen. Iltajuhlaa vietettiin puolestaan Vanhassa Satamassa syöden ja SuperSonic bändin tahdissa tanssien.

 

Syyskuu: Syyskuussa johtokunta palasi normaaliin kokous käytäntöön kesäpäivien jälkeen. Syyskuun alussa järjestettiin eläkeläisten Festarit Koivikkorannassa, Kuopiosta tapahtumaan osallistui neljä henkeä. Johtokunta kokoontui Tahkolle 29.9–1.10 suunnittelemaan vuoden 2018 toimintaa ja viettämään vapaa-aikaa yhdessä kokoustaen, urheillen ja rentoutuen.

 

Lokakuu: Pääluottamusmieskokous luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille, sekä ammattiosastojen puheenjohtajille järjestettiin 20.–21.10 Tampereella. Itä-Suomen alueelta osallistujia oli perinteisesti hyvin, parisen kymmentä.

 

Marraskuu: Johtokunnan kokouksen lisäksi kokoustettiin sääntömääräisen syyskokouksen merkeissä aluetoimistolla 24.11.

 

Joulukuu: Joulun alla järjestettiin lasten pikkujoulut Kuopion HopLopissa 1.12. Tapahtuma oli erittäin suosittu ja mukana oli yli 50 lasta. Työttömien ja eläkeläisten jouluruokailu järjestettiin puolestaan 2.12 Pyhän Johanneksen kirkossa. Jouluruokailu oli perinteisesti suosittu ja paikalla kävi kaikkiaan lähes 130 henkeä nauttimassa maittavasta jouluruuasta, kuuntelemassa jouluhartausta ja laulamassa joululauluja kirkon pastorin ja kanttorin säestyksellä.

 

Edellä mainittujen tapahtumien lisäksi ammattiosastomme tuki rahallisesti alueelta valmistuvia elintarvikealan opiskelijoita stipendeillä.

Vuoden 2017 toimintaan omat haasteensa toi myös Vaasan Oy:n Kuopion leipomon loppuminen, jonka johdosta johtokunnan kokokoonpanoa, kokousten pyörittämistä, juoksevien asioiden hoitamista ja tulevaisuutta ylipäätänsä jouduttiin miettimään vuoden 2017 varrella aikaisempia vuosia enemmän entisten johtokunnan jäsenten työllistyttyä muualle.  

Edellisvuosien tapaan ammattiosastomme tiedottaminen tapahtumista, kokouksista ja muista tärkeistä asioista tapahtui pääsääntöisesti Elintae-lehden ja työpaikkojen ilmoitustaulu ilmoitusten avulla. Ammattiosaston kotisivut heräteltiin myös aikaisempia vuosia aktiivisempaan käyttöön ja osasto sai vuodenlopussa myös omat Facebook -sivut, joita alettiin niin ikään käyttää apuna tiedottamisessa ja erilaisten tapahtumien mainonnassa. 

Liitteet